Allt som händer på kontoret

För att trivas på jobbet behöver kontoret vara en trygg och långsiktigt hållbar plats för de anställda.

Vem är jag och varför har jag skapat en blogg om kontoret?

Jag som skriver denna blogg har bedrivit kontorsuthyrning i drygt tjugo år och hunnit se de flesta dimensionerna ett kontor har. De allra flesta spenderar varje veckodag mellan fem till tio timmar på jobbet och därmed är det inte konstigt att kalla kontoret för vårt andra hem. De allra flesta upplever också att det mesta flyter på smidigt. Att kaffemaskinen är trasig hör till det ovanliga och det dröjer inte länge till att den åter fungerar. Inte heller är det någon som vill sopa golvet innan de går hem men samtidigt förväntar sig ett skinande rent golv morgonen därpå. Ansvaret på att dessa situationer löser sig lämnas istället på sådana som mig, vilket jag har gått med på.

Jag vill måla upp bilden av vad ett kontor är utifrån perspektivet av att bedriva kontorsuthyrning. Jag kommer därför skriva blogginlägg om hur vi förebygger problem för gästerna på kontoret och på så sätt ge sken på de som normalt sätt jobbar i det skymundan.

Callcenter med för hög ljudnivå

En av mina första hyresgäster någonsin var ett nystartat företag. På den tiden var jag inte tillräckligt erfaren för att fråga om specifika arbetsuppgifter som de anställda på företaget skulle ägna sig åt. Det dröjde inte länge tills att grannarna i samma byggnad ringde och klagade till mig att ljudnivån från min lokal var alldeles för hög. När jag besökte kontoret dagen därpå märkte jag av den höga volymen som kom ifrån lokalen jag hyrde ut. Det visade sig att innanför dörren satt sju unga killar och ringde runt i ett och samma rum på 50 kvm.

Som uthyrare av kontorsutrymme kan jag erbjuda skräddarsydda lösningar för hyresgästens verksamhet. I detta fall insåg jag att klimatet i lokalen inte var hållbart och då det dessutom störde grannarna behövde något göras omedelbart. Jag sökte runt på hur man fick ned volymen i en lokal och såg att undertak hade den önskvärda funktionen. Då min lokal låg i Stockholm sökte jag efter en butik som erbjöd undertak i Stockholm. Jag fann en butik i södra Stockholm och valde att köpa undertaken där. De blev monterade samma vecka och det var slutet på denna historia. Efter det har jag blivit mer noggrann med att fråga om vad mina hyresgäster ska bedriva för verksamhet och rekommenderar alltid undertak till företag som ska bedriva callcenter.

Oj vad skönt det har varit att slippa städa kontoret i slutet av dagen

Vi konstaterade för ett halvår sedan att kontoret blev snabbt smutsigt och att det inte var någon som kände sig manad till att ta fram moppen. Jag pratade med min vän som också har ett kontor hur hon hade upplevt samma problem när hon skaffade sitt kontor. Hon började skratta och jag tror att hon drömde sig tillbaka till tiden som nystartad. Hon svarade därefter att hon anlitade kontorsstädning av Städnivå, som hon rekommenderade mig att ta kontakt med.

Sagt och gjort så ringde jag de och de berättade att kontorsstädning kan omfatta en mängd olika uppgifter, som att damma, torka av ytor, tömma soptunnor, städa toaletter, städa kök och kaffekök, och dammsuga och moppa golv. Vi var intresserade av allt och valde veckovisa städningar.

För oss var det viktigt att välja en kontorsstädningstjänst som är professionell och pålitlig där anställda av städföretaget är utbildade och har erfarenhet av städning och sanering, så du kan känna dig trygg med att din arbetsplats är i goda händer. Städnivå är gjort ett så bra jobb och vi rekommenderar andra företag denna tjänst. De erbjuder även hemstädning i Stockholm för dig som vill ha städat när du kommer hem efter jobbet.

Vad vill du utstråla med din färg till metarbetarna på kontoret?

Inom färgpsykologin talas det om att olika färger som har en speciell betydelse, i detta avsnitt tar jag en djupare titt på färgerna: röd, orange, gul, grön, blå och vit/beige och dess betydelse. Dessa sex förmedlar alla känslor och budskap på olika sätt. Därför är de mycket lämpliga för olika situationer. Olika språkuttryck har många betydelser. Detta baseras oftast på historiska, kulturella eller biologiska skäl och påverkar omedvetet hur vi uppfattar exempelvis marknadsföring. Det är ingen slump att vissa färger väcker starka känslor, medan andra är lugnande.

Vad signalerar de faktiska färgerna vi väljer att använda oss av då? Här ger jag en liten förklaring på de sex färger jag nämnde tidigare i avsnitt:

Röd: I evolutionära syften var färgen röd mycket användbar eftersom den finns i blod, eld  och mat. På grund av detta kunde vi upptäcka skador, känna oss attraherade av värme och hitta mat, vilket var avgörande för vår överlevnad. Det är en instinkt som lever i oss än idag: när vi ser den röda färgen slår vårt hjärta snabbare. Faktum är att rött fortfarande används för att uppmärksamma något, men nu för att varna och stanna vid exempelvis trafikljus, skyltar och varningsskyltar.

Blå: Det som många har gemensamt är att vi lugnas av blått, främst för att färger hjälper oss  att läsa naturen omkring oss. Blå himmel och blått hav indikerar frisk luft och rent vatten, något vi alla behöver för att överleva. Idag kan vi se att det är mycket blå logotyper i branscher där det är viktigt för konsumenten att känna sig lugn och trygg. Många banker väljer till exempel en grafisk profil med blå färg, vilket förstärker känslan av att de är pålitliga och ansvarsfulla.

Gul: En glad och livlig person lyser som en gul sol, och detta är inte ett ogrundat uttryck. Gult ger ljus och väcker bland annat optimism, energi och lekfullhet. Färgen står i kontrast till det lugna blåa och kan få oss att känna oss fokuserade och kreativa. Men i för stora mängder kan det verka lätt, barnsligt och intensivt.

Orange: Orange kombinerar intensiteten av rött och glädjen i gult. Det är en varm, ljus färg som drar ögat, men precis som gul kan den bli överväldigande när den används i större mängder. Men när den används i rätt mängd, till exempel som en extra färg, är den välkommen och inbjuder till interaktion.

Grön: Vi är omgivna av grönt i naturen och för många är det associerat med liv. Vi vet att naturen vaknar efter en lång vinter när nya gröna löv spirar, och vi vet att alla levande och friska växter ger oss syre. Genom historien har vi letat efter grönområden för där kan vi odla mat, vilket har möjliggjort ett tryggt liv utan hunger. Dessa kopplingar har fortsatt i våra liv än idag. Vi känner oss lugna, friska och harmoniska när vi omger oss med färger som grön.

Vit och beige: Vitt betyder saker som är rena, ärliga och oskyldiga. Vi känner den också som fredens färg, oavsett var vi befinner oss i världen associeras den vita färgen med den vita duvan och den vita flaggan vilket vi symboliserar med fred och vänskap. Tack vare detta kan vitt lugna oss, men också inspirera oss till förändring. Vi pratar ofta om ett blankt blad när vi menar en ny början. Färgen vit kan därför hjälpa dig att förmedla nya tankar och idéer. Beige är en färg som förmedlar lugn och ro. Färgen är neutral och är allt eller inget, men med en positiv innebörd.

Det som finns i naturen omkring oss spelar stor roll och har alltid gjort det. Särskilda färger kan också ligga oss varmt om hjärtat om beroende på om vi associerar det med något vi gillar. Detta är något som kan vara bra att ta i akt när det gäller att skapa föremål, val av färg på husfasaden, uterummet eller på kontoret beroende på vad vi vill att omgivningen ska uppleva. Har du svårt att välja vilken färg du ska använda kan du alltid kontakta en färghandlare eller målare för tips och rådgivning beroende på uppdrag om de så är färgval till vardagsrummet eller kontoret.

Sköt inte redovisningen internt, ta hjälp av en redovisningskonsult

En redovisningskonsult är en professionell rådgivare som specialiserar sig på ekonomiska frågor och bokföring. Deras huvudsakliga ansvar är att hjälpa företag med deras redovisning, skatter och finansiella rapporter.

En redovisningskonsult kan hjälpa till med olika aspekter av bokföring, såsom att hantera löner, fakturering, momsrapportering och avstämningar. De kan också ge råd om hur man ska planera och budgetera för att maximera vinsten och minimera kostnaderna.

En annan viktig uppgift för en redovisningskonsult är att se till att företaget är i fullständig överensstämmelse med alla lagar och regler som gäller för redovisning och skatter. De kan också ge råd om skatter och avgifter som är specifika för företagets bransch eller verksamhet.

Förutom att hjälpa företag med redovisning och skatter kan en redovisningsbyrå i Järfälla också ge råd om företagets ekonomiska hälsa och tillväxtmöjligheter. De kan analysera finansiella rapporter och föreslå strategier för att öka intäkterna och minska kostnaderna.

Sammanfattningsvis kan en redovisningskonsult hjälpa företag med en rad olika ekonomiska frågor och bokföringsbehov. De kan spara företaget tid och pengar genom att hantera bokföringen och se till att allt är i linje med lagar och regler. Blue Mind är en redovisningsbyrå som också kan hjälpa företaget att växa genom att analysera finansiella rapporter och föreslå strategier för att öka intäkterna och minska kostnaderna.

SEO och webbdesign skapad av Emax